Vrijeme

Start:
End:

Adresa

Zimski grad Mostar

Opis

Zajednica aktivnih roditelja #BUDITU organizira akciju „Razmjena igračaka + humanitarno darivanje“  koja će se održati u subotu 16.12.2017. u periodu od 11 do 13 sati u Zimskom gradu u Mostaru

Što vam je potrebno za sudjelovanje u akciji?

1. Veliko 💚
2. Prozirna vrećica s 3 igračke za razmjenu s drugom djecom 🎁
3. 1 igračka za darivanje 👫

Akcija je namijenjena

  • Roditeljima koji žele obogatiti kolekciju igračaka svoje djece;
  • Roditeljima koji su dobili drugo dijete suprotnog spola;
  • Roditeljima koji žele ograničiti budžet za kupovinu novih igračaka.

 

Razmjena igračaka

zamišljena je na način da roditelji i djeca 3 nježno korištene igračke donesu na štand BUDI TU zajednice i za uzvrat će dobiti 3 igračke drugog djeteta. Cilj akcije je olakšati roditeljima odgoj djece u potrošačkom društvu i istražiti s čime se druga djeca zanimaju i igraju.

 

Humanitarno darivanje

za cilj ima razvijati društvenu odgovornost i humanost kod djece od malih nogu. Zamolili bismo roditelje da se dogovore s djecom i izaberu još 1 igračku iz svoje kolekcije i daruju u humanitarne svrhe, djeci slabijeg imovnog stanja. Članovi BUDI TU zajednice u suradnji s Centrom za socijalni rad Grada Mostara proslijedit će igračke obiteljima štićenicima Centra nakon predstave Novogodišnja bajka, koju će za mališane pripremiti Pozorište lutaka Mostar.

 

Što o akciji kažu naše stručnjakinje?

 

Djeca kroz razmjenu igračaka razvijaju socijalne vještine, uče da budu umjerena i donose odluke. Umjesto da iznova zahtijevaju nove igračke i tako ih gomilaju, kroz razmjenu se odriču onih koje im više nisu toliko značajne, a zauzvrat dobiju nove odnosno drugačije. Pokazalo se da djeca koja na raspolaganju imaju previše igračaka, prekratko ostaju u igri i prelaze prebrzo s jedne aktivnosti na drugu te tako bivaju uskraćena za razvoj mašte, kreativnost i učenja kroz igru.

Senka Čimpo, psihoterapeutkinja i savjetnica u BUDI TU zajednici

 

Djeca jako vole svoje igračke i teško ih dijele s drugima, ali kada to urade onda je to velika stvar. Kada dijete odluči svoju igračku dati drugom djetetu onda je ono korak bliže da postane dobar čovjek. U tom činu krije se sjeme empatije, saradnje i razumijevanja ljudskih odnosa. Djeca to sve nauče dok su mala, u interakciji s drugom djecom, a roditelji i odgajatelji samo to trebaju dalje njegovati. Akcija Razmjena igračaka + humanitarno darivanje je prilika da podržimo djecu da naprave taj korak.

Ranka Kurtinović, psihologinja i savjetnica u BUDI TU zajednici

 

U petak 22.12.2017. godine s početkom u 17 sati u Pozorištu lutaka u Mostaru održat će se predstava “Novogodišnja bajka” za mališane štićenike Centra za socijalni rad Mostar. Nakon predstave mališanima ćemo podijeliti paketiće, a koji će sadržavati igračke prikupljene u akciji. Iskreno se zahvaljujemo Pozorištu lutaka Mostar na podršci u organizaciji humanitarne akcije. 


Podsjećamo, na prvoj razmjeni igračaka prikupili smo +1000 igračaka u humanitarne svrhe koje smo proslijedili centrima za djecu bez roditeljskog staranja i djecu s posebnim potrebama.

 

Pogledajte detalje i fotke s HUMANITARNE AKCIJE održane na proljeće 2017. u Mostaru

 

Pozivamo sve roditelje i djecu da se pridruže akciji 🙂

#buditu
#budisasrcemutomu

Launch Event