Predavači

Arnela Memić, psihologinja i

Arnela Memić

Predavačica
Maida Bešo psihologinja u Centru za psiholološku podršku Sensus

Maida Bešo

Predavačica

Vrijeme

Start:
End:

Adresa

Američki kutak Mostar

Opis

Zajednica aktivnih roditelja #BUDITU organizira radionicu za roditelje na temu:

Razgovarajmo uspješno s djecom

Na ovoj radionici roditelji će dobiti savjete i smjernice od stručnjakinja praktičarki kojima će imati mogućnost postaviti pitanja kroz diskusiju tijekom radionice.

Voditeljice radionice su osnivačice Centra za psihološku podršku Sensus

  • Arnela Memić, psihologinja i savjetnica porodične sistemske psihoterapije
  • Maida Bešo, psihologinja i praktičar transakcione analize

Radionica će se održati u ponedjeljak 4.12.2017.
u periodu od 18 do 19:45 sati
u ugodnoj dvorani u Američkom kutku u Mostaru (prostorije Gimnazije Mostar – Ulaz s igrališta)

O programu radionice

Roditelji se često nađu u situaciji gdje djetetu po nekoliko puta moraju ponoviti riječi ili rečenice da bi ih dijete saslušalo ili poslušalo. Često su takve situacije izvor frustracija i roditeljima i djeci i unose negativne emocije u odnose svakodnevno. Kada imamo dvoje ili više djece vrlo brzo spoznamo da nas svako dijete doživljava i čuje na drugačiji način što od roditelja traži i drugačiji i prilagođeni pristup svakom djetetu.
Nerazumijevanje, krive interpretacije i loše izražavanje najčešći su uzrok konflikata između roditelja i djece. Često se dogodi da kroz odrastanje djece roditelji shvate da ne mogu doprijeti do njih i da djeca ne čuju i ne razumiju što im roditelji govore.

Roditelji, zapitajte se kako možete razgovarati s djecom, a da vas oni stvarno čuju! Upoznajte se s malim trikovima i vještinama koji olakšavaju razgovore s djecom.

Radionica je namijenjena roditeljima koji žele saznati nove metode kako bi uspješnije razgovarali i komunicirali sa svojom djecom.
Kroz program radionice roditelji će imati priliku naučiti kako kroz razgovor pružiti djeci osjećaj suosjećanja, razumijevanja i potpore.

Roditelji uvijek žele najbolje svojoj djeci, da budu snažna, inteligentna, osjećajna, brižna, kreativna, savjesna, pouzdana i produktivna mala bića. Razgovarajući uspješno s djecom i njih učimo kako komunicirati s vršnjacima i dalje kroz druge odnose u odrastanju. Od malih nogu učimo djecu kako da se snalaze u svijetu i odnosima s drugima, ne propustimo priliku unaprijediti odnose sa svojom djecom.

Raspored radionice

18.00 – 18.40h – Uvodna izlaganja (po 25 minuta)
18.40 – 19.00h – Kratka pauza za osvježenje (roditelji pišu pitanja)
19.00 – 19.45h – Odgovori na pitanja roditelja (moderatorica čita pitanja, a uvodničarke odgovaraju, po potrebi i želji roditelji se uključuju u diskusiju)

Ulaz na radionicu je slobodan i uključuje

Predavanja;
Materijale;
Osvježenje;
Potvrdu o učešću na radionici za sve roditelje.


Mjesto na radionici rezervirajte na način da nam pošaljete ime i prezime osobe ili osoba koje će doći na radionicu na mail: info@buditu.ba

Dok su roditelji na radionici za mališane organiziramo igraonicu za predškolce i radionicu za školarce, a sve na 2 spratu u velikoj učionici United World College u Gimnaziji u Mostaru. Članice Centra Sensus pripremaju za djecu razvojno – poticajnu igraonicu i radionicu. 

Dobro došli!

Radujemo se zajedničkoj razmjeni iskustava i učenju novih vještina 🙂

#buditu
#malikoraciupravomsmjeru

Launch Event