Opis

Radionica za roditelje na temu „Postavljanje granica“ održana je i u Mostaru, gradu u kojemu se rodila ideja za pokretanje BUDI TU zajednice aktivnih roditelja. U Mostaru se okupio najveći broj roditelja, koji su nakon uvodnih izlaganja postavljali brojna pitanja predavačicama.

„Roditelji koji su došli večeras na radionicu su dobri roditelji koji žele raditi i na sebi i poboljšati odnos sa svojom djecom. Odgovorno je poučiti roditelje zašto su batine štetne i što mogu činiti drugačije, bolje u interesu djeteta, ali i cijele obitelji“ istakla je predavačica na radionici Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutica i ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Buljan Flander je dodala kako su tijekom predavanja roditelji dobili odgovore i osnažili se za pozitivno roditeljstvo s istinskim razumijevanjem.

Kako bi djeca odrasla u osobe koje bez problema izražavaju svoje osjećaje, važno je da kroz odrastanje gledaju svoje roditelje koji također izražavaju sve svoje osjećaje – radosti i tuge, sreće i ljutnje i td.

Roditelji, važno je sljedeće:
– Priznajte i izrazite vlastite osjećaje;
– Pokažite pred djecom pozitivne načine nošenja s teškim emocijama;
– Pokažite djetetu svojim primjerom kako se, na konstruktivan način, može nositi s osjećajima;
– Priznajte i prihvatite osjećaje djece kao stvarnu činjenicu, bez prosuđivanja tih osjećaja, i bez ponude brzih rješenja;
– Pokažite djetetu da ste dovoljno snažni da se nosite s njegovim osjećajima.

Rad na sebi, kao i rad na poboljšanju odnosa s djetetom je nepregledno. Kada jednom otvorite svoj um i vidite neopisive mogućnosti koje su tu skrivene, bit ćete sretni što ste imali hrabrosti i upornosti krenuti na put osobnog razvoja.

Mali koraci u pravom smjeru
BUDI TU zajednica aktivnih roditelja

Launch Event

Leave a Reply