Zajednica aktivnih roditelja #BUDITU organizirala je  akciju „Razmjena igračaka + Humanitarno darivanje“ koja se održala u subotu 8.04.2017. u periodu od 11 do 13 sati, na platou ispred prodajnog centra Mepas Mall u Mostaru. 

Akcija je bila namijenjena i roditeljima i djeci, a za cilj je imala: 

  1. Razmjena igračaka za cilj je imala olakšati roditeljima budžet za kupovinu novih igračaka u potrošačkom društvu. Djeca se vole igrati drugačijim igračkama, koje ne moraju nužno biti nove. Kroz razmjenu igračaka provjerili smo s čime se druga djeca igraju pa smo se mijenjali 🙂
  2. Humanitarno darivanje za cilj je imalo razviti društvenu odgovornost i humanost kod djece, jer je zamišljeno da djeca izaberu 1 svoju igračku i daruju u humanitarne svrhe djeci bez roditeljskog staranja i djeci s posebnim potrebama. Posebno smo radosni što možemo kazati da su djeca darovala najljepše igračke u humanitarne svrhe. 

Po završetku akcije darovane igračke smo sortirali po uzrastu i dostavili u sljedeće centre i organizacije: 

  • Dječji dom JU Egipatsko selo
  • Los Rosales
  • Udruga Our kids – Nasa djeca Mostar
  • Udruga za Down sindrom Mostar

 

Sretni smo što su se akciji pridružili učeniciOsnovne škole Franice Dall’era – Područni odjel Dubrave” s učiteljicama Mirjanom Đerek, Tanjom Galić i Josipom Budimir, koje su sakupljene igračke dostavile u BUDI TU zajednicu u Mostar. Vrijednim i aktivnim učiteljicama od 💜 se zahvaljujemo na inicijativi i trudu.

 

Humanitarna akcija je protekla bez puno gužve i velikog okupljanja,  cilj je bio posvetiti pozornost i pažnju svakom djetetu koje je došlo do štanda BUDI TU zajednice. Važne stvari su se događale na našem štandu – djeca su darovala svoje igračke. Susreli smo se s različitim reakcijama djece od tužnih do suza radosnica, no na kraju je sve proteklo i bolje no što smo očekivali 🙂

 

Mališani su zaslužili jedno veliko priznanje za nesebičnost i humanost 👍👍👍

 

Zahvaljujemo se našim sponzorima iz Mepas Malla koji su osigurali slatkiše za djecu i Baloni AMI Mostar koji su donirali balone za svako dijete koje je uzelo učešće u humanitarnoj akciji.

 

#buditu

#budisasrcemutomu

0