Zajednica aktivnih roditelja #BUDITU organizirala je  akciju „Razmjena igračaka + Humanitarno darivanje“ koja se održala u subotu 29.04.2017. u periodu od 11 do 13 sati, na platou ispred ispred Boske u Banja Luci.

Akcija je bila namijenjena i roditeljima i djeci: 

  1. Razmjena igračaka za cilj je imala olakšati roditeljima budžet za kupovinu novih igračaka u potrošačkom društvu. Djeca se vole igrati drugačijim igračkama, koje ne moraju nužno biti nove. Kroz razmjenu igračaka provjerili smo s čime se druga djeca igraju pa smo se mijenjali 🙂
  2. Humanitarno darivanje za cilj je imalo razviti društvenu odgovornost i humanost kod djece, jer je zamišljeno da djeca izaberu 1 svoju igračku i daruju u humanitarne svrhe djeci bez roditeljskog staranja i djeci s posebnim potrebama. Posebno smo radosni što možemo kazati da su djeca darovala najljepše igračke u humanitarne svrhe. 

Po završetku akcije darovane igračke smo sortirali po uzrastu i dostavili u sljedeće centre i organizacije: 

  • Udruženju “Down sy i mi” Banja Luka

 

Humanitarna akcija je protekla bez puno gužve i velikog okupljanja,  cilj je bio posvetiti pozornost i pažnju svakom djetetu koje je došlo do štanda BUDI TU zajednice. Važne stvari su se događale na našem štandu – djeca su darovala svoje igračke. Susreli smo se s različitim reakcijama djece od tužnih do suza radosnica, no na kraju je sve proteklo i bolje no što smo očekivali 🙂

 

Mališani su zaslužili jedno veliko priznanje za nesebičnost i humanost 👍👍👍

 

Akciju su podržale Ranka Kurtinović i Jelena Marjanović osnivačice Savjetovališta za djecu Srećna djeca iz Banja Luke. Zahvaljujemo se našim sponzorima DM Drogerie Markt BiH trgovini koja je osigurala zdrave slatkiše za djecu koja su uzela učešće u humanitarnoj akciji.

 

#buditu

#budisasrcemutomu

0