Bio

Psihologinja, geštalt, dječja i adolescenta psihoterapeutkinja, Sa svojom djevojčicom učim biti ‘samo’ mama 🙂 Uživam u ljudima, pokretu, izviđačima, knjigama, okretanju pedala i točkova bicikla… U #buditu timu sam uključena u dio podrške roditeljima.

Senka Čimpo, rođena je 1982. godine u Sarajevu.  Zvanje diplomiranog psihologa stekla na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (2007). Zvanje diplomiranog geštalt psihoteraputa stekla je kroz petogodišnji program GPTIM Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta (2011).

Kroz dodatne treninge upoznata je s osnovama art terapije i muzikoterapije, te porodične-sistemske terapije. Završila je niz kratkih specijaliziranih i fokusiranih treninga iz oblasti psihologije, psihodijagnostike i psihoterapije. Profesionalno znanje nadograđuje i razmjenjuje kroz učešće na naučnim i stručnim skupovima iz oblasti psihologije, savjetovanja i psihoterapije gdje izlaže i autorske radove. Završila je niz treninga iz oblasti neformalnog obrazovanja, komunikacijskih, trenerskih i liderskih vještina.

Kroz programe nevladinog sektora niz godina bavi se savjetodavnim i psihosocijalnim radom s djecom, adolescentima i porodicama koje se suočavaju s različitim životnim poteškoćama i izazovima. Ima iskustvo u individualnom pristupu s djecom, kroz geštalt i različite metode art terapije. Ima iskustvo u vođenju grupa za roditelje i individualnom terapijskom radu s odraslima.

Psihoterapijskom praksom pod supervizijom se bavi od 2008. godine. U okviru strategije za mlade vodi savjetodavne grupe za mlade uz primjenu geštalt metoda. Članica je profesionalnih tijela EAP – European Association for Psychotherapy (Evropska asocijacija za psihoterapiju), EAGT – European Association for Gestalt Therapy (Evropska ascoijacija za geštalt terapiju) i Društva psihologa u FBiH.

 

U suradnji s BUDI TU zajednicom aktivnih roditelja, uključena je u rad i organizaciju radionica za roditelje i pomoć i podršku roditeljima.

#buditu
#malikoraciupravomsmjeru