Bio

na studiju medicine u Grazu (Austrija), provela je dvije godine, a u Dablinu (Irska) završava studij nutricionizma koji joj je poslužio kao prilika za pronalazak holističkog i integrativnog pristupa ljudskom zdravlju gdje je svaki pacijent univerzalan. Trenutno pohađa magistarski studij na Middlesex univerzitetu u Londonu.
Sarađivala je s velikim stručnjacima na području nutricionizma, herbalizma, osteopatije, refleksologije, akupunkture i kognitivne psihologije. Radila je na klinikama u Dablinu, Londonu i Gran Kanariu, gdje još uvijek ima svoje pacijente. Uz rad u privatnoj praksi u Sarajevu, nedavno je radila na korporativnom nivou na projektu za vodeću Evropsku kompaniju DM i kreirala za njih nutricionistički program uključujući njihove bio Alnatura proizvode i zajedno s kolegicom Erminom Tahirović direktno radila sa njihovim klijentima u pet različitih gradova u Bosni i Hercegovini.
U okviru škole Familija Makrobiotika redovno drži predavanja na različite teme za lokalno stanovništvo kao i internacionalne organizacije na engleskom jeziku. Redovan je gost na različitim TV i radio stanicama na temu zdravlja i nutricionizma. Piše o holističkom pristupu zdravlju za više lokalnih portala. Surađivala je na projektu UNDP-a o promociji lokalne, organske hrane. Članica je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog medicinskog udruženja Velike Britanije. Predsjednik je skupštine udruženja Green Council i s njima trenutno radi na projektu obrazovanja djece o zdravom životu. Sarađuje sa Smart Food iz Crne Gore gdje radi na programima edukacije djece i odraslih osoba, te učestvuje u predavanjima i konsultacijama na teme zdravog načina života i prevencije bolesti. Trenutno živi u Sarajevu sa suprugom Denisom i sinom Liamom.

 

U suradnji s BUDI TU zajednicom aktivnih roditelja, uključena je u rad i organizaciju radionica za roditelje i pomoć i podršku roditeljima.

#buditu
#malikoraciupravomsmjeru